Στις 6 Απριλίου 2022, ημέρα Τετάρτη οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος και ειδικότερα των γνωστικών αντικειμένων της Ιστορίας, των Νεοελληνικών Κειμένων και των Φυσικών Επιστημών.

Τα μισά παιδιά, χωρισμένα σε μικρές ομάδες, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021 στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Παράλληλα, τα υπόλοιπα παιδιά ξεναγήθηκαν στο πολεμικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο πετρόκτιστο κτίριο της πρώτης σχολής Ευελπίδων, η οποία ιδρύθηκε από τον Καποδίστρια το 1828. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες ταξίδευσαν στον χρόνο, σε σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και των μετεπαναστατικών χρόνων συνδέοντας τις γνώσεις που αποκομίζουν από τη μελέτη των προαναφερθέντων γνωστικών αντικειμένων με μια βιωματική προσέγγιση χώρου, προσώπων, μέσων, γεγονότων και της σημασίας αυτών.

Στη συνέχεια, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί  περιηγήθηκαν στα γραφικά δρομάκια της πόλης του Ναυπλίου, γεύτηκαν τις τοπικέςλιχουδιές και απόλαυσαν από διάφορες γωνιές την υπέροχη θέα.Τέλος, αυτή η μικρή απόδραση από τη σχολική τάξη πρόσφερε σε όλους γνώση, ξεκούραση και δύναμη να συνεχίσουν τη σχολική τους ζωή.